Kyrkklockan ( den stora) gjöts 1516. Den hade så hög klang att den överträffade den i kyrkan i Skara, varför man fick stöpa bly på tre ställen i den för att dämpa ljudet.
Bräder från klockstapeln fanns ända till den tid hos Ehrnholm och bräderna vore kluvna och skrädde. Spånen till klockstapeln vore kluvna de som täckte taket.
Ett stort namnchiffer stod på taket av stapeln, näml. Thell.
Mässingskulan på kyrktornet mäter tre skäppor sand och träkorset är 5 alnar långt.

 När Fogelins föräldrar vigdes den 28 nov. 1856 var grunden lagd och det gamla vapenhuset rivet. Ehrnholm var med vid kyrk- och orgelbygget. Han svarvade pelarna till altarrundan och lödde bläckpiporna till orgelverket som byggdes av Söderlind och Lund från Göteborg. Den som stämde det hette Mantel. Allt snickeriet utfördes av Ehrnholm och Em. Frölander. Ehrnholm var f. 1825 och Frölander 1832. Vid Håle-Tängs kyrkas byggande år 1878 var Ehrnholm med byggm. Per Thorsén i Torbjörntorp.

Detta restes av Petter Pettersson, C.A Ehrnholm, Johannes Stenberg o Emanuel Frölander. (Grunden lades trol. år 1856). Den gamla kyrkogården var betydligt mindre än nu. Den utökades åt vänster ett stycke år 1857. Där åtgick mycket till fyllning. Senare har kyrkogården tillökats åt norr. Den denna låg den gamla handelsboden, som ägdes av Hjärtberg, som var den förste handlaren i Värsås.


Fogelins farfar Peter Jonsson i Kårtorp född 1789 var en gång med vid en begravning, när den som ringde (Gustav Pettersson i Flottebo) fick en finger mellan kläppen och klockan så att klockan sprack. Fogelins farfar fick då med hästskjuts fara med klockan över Vätterns is till Jönköping där den blev omgjuten. När den hämtades började det bli töväder i Jönköping och när han kom till Hjo gick vattnet ända upp till kanten av skrindan och hästen gick i till knäna. En kvart efter han kommit iland gick isen upp.